پروژه مشارکتی بانکهای مرکزی آسیایی امکان کاهش هزینههای پرداخت بین المللی را فراهم میکند
چهار بانک مرکزی در آسیا به همراه مرکز نوآوری تسویه بانک بین المللی (BIS)در اقدامی …
خانه »
چهار بانک مرکزی در آسیا به همراه مرکز نوآوری تسویه بانک بین المللی (BIS)در اقدامی مشترک دست به ارائه یک نمونه اولیهی از چندین ارز دیجیتال بانک مرکزی چین(CBDC) زده و در حال توسعه این ارزهای نوپا هستند. خبرها حاکی از آن است که این پتانسیل استفاده از ارزهای دیجیتال نوپا و به همراه فناوری توسعهی آنها برای این به وجود آمده تا مقامات این کشور در زمان واقعی اطمینان حاصل کنند که پرداختها و تسویههای فرامرزی برای آنها ارزانتر و ایمنتر خواهد بود. این پروژه مشترک مابین چهار بانک مرکزی آسیایی و مرکز نوآوری تسویه بانک بین المللی (BIS)که امبریدج(mBridge) نام دارد شامل مشارکت مقامات پولی در هنگ کنگ ، تایلند ، چین و امارات متحده عربی است. ارائهی این نمونه اولیه از ارزهای دیجیتال نوپا تنها بخشی از تلاشهای آنها برای ایجاد طراحی و فناوری نوین در بانک مرکزی چین(CBDC) است.
رئیس مرکز نوآوری تسویه بانک بین المللی (BIS)در اینباره گفت:”پلت فرم اولیهی ما اکنون موفق شده است تنها در عرض چند ثانیه نقل و انتقالات بین المللی و عملیات ارزی رمزنگاری را به انجام رساند. و این موفقیت درست در نقطه مقابل این واقعیت به وجود آمده که در سیستمهای متکی به بانک های تجاری معمولاً برای تکمیل هر تراکنشی با شبکههای موجود حداقل یک روز زمان لازم است.”
این پروژه مجموعهای از آزمایشات متوازن با تجزیه و تحلیل مقامات چندین کشور و با درنظر گرفتن سیاستها و ملاحظات حقوقی این کشورهای آسیایی با تمرکز بر استفاده از خدمات بروزن مرزی رمزنگاری به وجود آمده است. بنا بر گزارش نظرسنجی که از شرکتکنندگان در این پروژه منتشر شد مشاهده میکنیم که هزینههای عملیات رمزنگاری در سیستم ارزهای جدید تا 50 درصد برای کاربران کاهش یافته است. البته در نتایج این نظرسنجی همچنین به محدودیتهای اجرای این ارزها برای کاربران در پرداختهای برون مرزی اشاره شده است. از سوی دیگر نیز چون هنوز هیچ نهاد رسمی یا حوزه قضایی واحدی در بین مشارکتکنندگان سازنده این ارزها وجود ندارد که بتواند موجودی تمام ارزهای معاملاتی را مشاهده کند، پس هنوز به مکانیزمی برای پس انداز نقدینگی آنها نرسیدهاند. نباید فراموش کرد که مقیاسپذیری و عملکرد این ارزهای نوپا در حجم معاملات زیاد احتیاج به ارزیابی بیشتری در این حوزه دارد واگر ارزهای بیشتری بخواهد به این پلتفرم اضافه شود، چارهای جز روشهای عمقی برای مدیریت ریسک این ارزها ندارند.در نهایت باید گفت با وجود تمامی این نقصها و محدودیتها در توسعه جهانی فناوری، شرکتکنندگان در پروژه امبریدج(mBridge) اظهار کردند: با اینکه این پروژه دچار معایبی برای پشتیبانی از زیرساختهای حیاتی است اما آنها همچنان به فعالیت در این رمز ارزها ادامه خواهند داد.
منبع: cryptonews