مهران بیت
هندشیک ارز هندشیک

قیمت ارز هندشیک (HNS)

نرخ تومانی خرید
733
نرخ تومانی فروش
729
تومان
0.05%
$
0.01224
هندشیک هندشیک
HNS
وب سایت:
Website
توییتر:
Twitter
تلگرام:
Telegram
دیسکورد:
Discord
گیت هاب:
Github
محاسبه قیمت
خرید فروش
HNS > هندشیک
هندشیک میگیرید
IRTM تومان
تومان میدهید
خرید بیت کوین

هندشیک چیست؟

 

هندشیک (Handshake) با نماد اختصاری HNS، یک پروتکل بلاک چین مبتنی بر UTXO است که ثبت، تمدید و انتقال دامنه های سطح بالای DNS (TLD) را مدیریت می کند. پروتکل نامگذاری ما با نسخه های قبلی خود تفاوت دارد زیرا هیچ مفهومی از فاصله نام یا زیر دامنه در لایه اجماع ندارد.
هدف هندشیک جایگزینی DNS نیست، بلکه جایگزینی فایل root zone و سرورهای ریشه است. در Handshake، هر همتا با هدف ارائه جایگزینی برای مقامات گواهی فعلی و سیستم‌های نام‌گذاری، وظیفه اعتبارسنجی و مدیریت منطقه نام‌گذاری DNS ریشه را دارد.
آیا می‌دانید سازمان‌ها و مراجعی وجود دارند که تعیین می‌کنند چه حروفی را می‌توان پس از علامت دات یا نقطه در دامنه آدرس اینترنتی به‌کار برد؟ در این صورت چطور می‌توان رویای غیرمتمرکزسازی اینترنت را حقیقت بخشید؟ گروهی از متخصصان در جواب به این سوال می‌گویند که باید تمرکززدایی را از پایین‌ترین لایه‌های زیرساختی و با نام‌گذاری ایمن آغاز کنیم. پیش‌تر سرویس نام اتریوم یا ENS را معرفی کردیم، که دنبال جایگزینی غیرمتمرکز برای سیستم نام دامنه فعلی است. امروز سراغ پروتکل هندشیک (Handshake) می‌رویم؛ سرویسی که علاوه‌بر آدرس کیف پول، به شما امکان انتخاب دامنه اینترنتی و آدرس ایمیل را به‌ شیوه‌ای متفاوت می‌دهد. در این مقاله به این می‌پردازیم که پروتکل Handshake چیست، چطور کار می‌کند، ارز دیجیتال HNS چیست و در ادامه به بررسی نقشه راه، همکاری‌های پروژه، نحوه خرید، فروش و نگهداری رمزارز هندشیک می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

 

پروتکل Handshake چیست؟

 

هندشیک (Handshake) یک پروتکل سرویس نام برای واگذاری مالکیت دامنه‌های سطح بالا به‌صورت مستقیم و بدون واسطه به کاربران است. دامنه سطح بالا یا Top Level Domain (به‌اختصار TLD) به آخرین بخش از دامنه یا بخشی که بلافاصله پس از نماد نقطه یا دات قرار می‌گیرد، گفته می‌شود. از برخی از دامنه‌های سطح بالای شناخته‌شده می‌توان به com – .org – .edu – .gov. و biz. اشاره کرد. از این دامنه‌ها می‌توانید برای راه‌اندازی وبسایت، آدرس ایمیل یا به‌عنوان آدرس کیف پول ارز دیجیتال استفاده کنید. برای این‌که متوجه شوید پروتکل Handshake چیست و چطور کار می‌کند، ابتدا باید با سیستم نام‌گذاری کنونی و نقاط ضعف آن آشنا شوید.

 

سیستم‌های نام‌گذاری دامنه (DNS) فعلی به گروهی از مقامات صدور گواهی یا Certificate Authority (به‌اختصار CA) متکی است. هدف این مراجع، تایید صلاحیت مالکیت وبسایت‌ها و اجرای اقدامات پیشگیرانه به‌منظور جلوگیری از عملیات‌های مخرب همچون کلاهبرداری است. همچنین CAها برای یافتن فهرستی از دامنه‌ها به سازمان غیرانتفاعی ICANN (مخفف The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers به معنی شرکت اینترنتی برای نام‌ها و شماره‌های اختصاص‌یافته) وابسته هستند؛ این سازمان تعیین می‌کند که چه حروفی را می‌توان پس از علامت نقطه (dot) در هر دامنه (مثلاً com. یا net.) به‌کار برد. لازم به‌ذکر است که مقامات صدور گواهی هم می‌توانند در یافتن یک وب‌سایت واقعی اشتباه کنند؛ بنابراین مستعد حملات سایبری، هک، کلاهبرداری و سانسور هستند.

 

هندشیک تلاش می‌کند تا با استفاده از بلاکچین عمومی خود، اتکا به این اشخاص ثالث را از میان ببرد. در واقع هندشیک با طراحی یک سیستم مزایده کامپیوتری، دنبال جایگزینی برای نقش ICANN به‌عنوان یک مرجع مرکزی سازنده دامنه‌های سطح بالاست. لازم به ذکر است که Handshake جایگزینی برای DNSهای فعلی نیست؛ اما در عوض فایل منطقه ریشه یا Root Zone فعلی را با یک بلاکچین غیرمتمرکز جایگزین می‌کند. اطلاعات هر دامنه در فایل‌زون روی سرور DNS برای هر دامنه تنظیم می‌شود و این فایل سوابق مرجع (Resource Records) را شامل می‌شود. وظیفه فایل‌های Zone برقراری ارتباط میان هر دامنه و زیردامنه به‌وسیله آدرس‌های IP است. هر نود شبکه هندشیک مسئول اعتبارسنجی و مدیریت فایل روت‌زون است؛ کاری که در حال حاضر توسط مقامات صدور گواهی انجام می‌شود. سوابق نام‌گذاری در بلاکچین هندشیک ذخیره شده و منطقه ریشه فعلی که توسط ICANN کنترل می‌شود، امکان ثبت دامنه را برای کاربران فراهم می‌کند.

 

اگر بخواهیم به‌صورت خلاصه بیان کنیم پروتکل Handshake چیست باید بگوییم کاربران به‌جای ثبتِ نام دامنه توسط CA و ذخیره آن در فایل منطقه ریشه، می‌توانند یک دامنه سطح بالا را به‌وسیله کوین بومی هندشیک خریداری کرده و آن نام دامنه را به‌وسیله کلید عمومی در شبکه غیرمتمرکز هندشیک ثبت کنند. Handshake ادعا می‌کند که هیچ‌گونه موسسه، کمیته، هیات‌مدیره یا نهادی عملکرد پروتکل را کنترل نمی‌کند؛ بنابراین عملکردی تماما غیرمتمرکز خواهد داشت.

 

نحوه کارکرد پروتکل Handshake

 

پروتکل هندشیک را می‌توان فورکی از کدهای Bcoin (نرم‌افزار اجرای نود که جایگزینی برای نرم‌افزار بیت‌کوین‌کور -Bitcoin Core- است) دانست. با وجود این‌که منبع کدهای هندشیک به نسبت کدهای Bcoin بسیار پیشرفته‌تر است، با این حال این پروتکل همچنان چندین ویژگی مشترک با شبکه بیت کوین دارد. پروتکل هندشیک مشابه بیتکوین از مدل خروجی‌های خرج نشده تراکنش یا UTXO برای ثبت تراکنش‌ها و الگوریتم گواه اثبات کار (PoW) برای رسیدن به اجماع استفاده می‌کند. دامنه‌های سطح بالا (TLD) شبیه به آدرس و موجودی حساب UTXO کاربران در شبکه بیت کوین در بلاکچین هندشیک ذخیره می‌شوند.

 

هدف این پروتکل مدیریت، ثبت، تمدید (تمدید اشتراک) و انتقال دامنه‌های سطح بالای DNS است. پروتکل انتخاب نام هندشیک با پروتکل‌های پیشین خود تفاوت دارد؛ زیرا اینجا خبری از فاصله نام (NameSpacing) یا زیر دامنه (Subdomains) در لایه اجماع نیست. هدف این پروتکل جایگزینی DNS نیست؛ بلکه تعویض فایل روت زون (Root Zone File) و سرور‌های روت (Root Servers) است. هدف هندشیک حفاظت از فایل روت‌زون به‌صورت غیرمترکز، غیرقابل سانسور و بدون نیاز به مجوز نهادهای مرجع است. در پروتکل هندشیک هر گره یا نود کامل به‌عنوان یک سرور روت عمل کرده و یک نسخه قابل اثبات از فایل ناحیه ریشه را ارائه می‌کند که بزرگ‌تر و در عین حال توزیع‌شده‌تر از نسخه متمرکز آن است.

 

شبکه بلاکچین هندشیک چطور کار می‌کند؟

 

هندشیک پروتکلی است که آدرس‌های وبسایت‌ را از طریق مزایده‌‌ها توزیع می‌کند؛ یعنی در Handshake، هر دو هفته یک‌بار برای دامنه‌های سطح بالا مزایده برگزار می‌شود. کاربران با پیشنهاد کوین HNS (ارز دیجیتال بومی پروتکل هندشیک) می‌توانند در این مزایده شرکت کنند. مزایده نیز مطابق قوانین حراج ویکری (Vickery Auction) برپا می‌شود؛ یعنی برنده مزایده به‌جای پرداخت قیمت پیشنهادی خود، هزینه دومین پیشنهاد را پرداخت می‌کند. این مزایده به‌صورت کاملا اتوماتیک توسط نرم‌افزار هندشیک اجرا می‌شود.

 

بلاکچین هندشیک شباهت‌های زیادی با بلاکچین بیت کوین دارد؛ برای مثال، ماینرها نرم‌افزار هندشیک را اجرا کرده و با حل مسائل ریاضی، بلاک‌های جدید را به Handshake افزوده و کوین‌های HNS جدید را استخراج می‌کنند. این بلاک‌های جدید هر ۱۰ دقیقه به بلاکچین افزوده می‌شوند و مقدار موجودی کوین‌های هندشیک هم ثابت بوده و ۲.۰۴ میلیارد است. هر ده دقیقه برای انجام این کار به ماینرهای هندشیک ۲۰۰۰ ارز دیجیتال Handshake داده می‌شود.

 

تا یک سال پس از راه‌اندازی این شبکه، همه نام‌های احتمالی برای مناقصه در دسترس خواهند بود. کاربری که مایل به ایجاد نام است، باید موجودی نام را بررسی کند و سپس یک تراکنش ویژه به شبکه‌ای که مزایده را باز می‌کند ارسال کند؛ سپس الگوریتم تعیین می‌کند که این مزایده چه زمانی برگزار شود.

 

قابل توجه است که ۱۰۰ هزار وبسایت برتری که بیشترین ترافیک را طبق الکسا دارند، برای جلوگیری از سوءاستفاده از سیستم، برای دارندگان کنونی آن‌ها کنار گذاشته شده‌اند. صاحبان وبسایت‌ها می‌توانند با ارائه یک مدرک رمزنگاری تحت عنوان DNSSEC، آن نام دامنه را درخواست کنند. پسوندهای امنیتی سیستم نام دامنه یا همان DNSSEC، با کمک امضای دیجیتال و کلیدهای رمزنگاری‌شده، وظیفه اعتبارسنجی دی‌ان‌اس‌ها را برعهده دارند.

 

مزایده‌ها راه اصلی به‌دست آوردن نام هستند. کاربران می‌توانند تقریبا هر ۱۴ روز یک‌بار برای اسامی پیشنهاد دهند. پیشنهادات خصوصی هستند و بیشترین پیشنهاد برنده می‌شود. نام‌های ثبت‌شده در هندشیک به مدت دو سال اعتبار دارند و پس از آن هر دو سال یک بار با پرداخت کارمزد شبکه تمدید می‌شوند.

 

انواع نود در شبکه هندشیک

 

  • نود کامل دیمون (Daemon)، hsd به زبان جاوااسکریپت نوشته شده و فورکی از bcoin است. با اجرای یک گره کامل، می‌توانید در تامین امنیت شبکه و سرویس‌دهی روت زون فایل تعبیه شده در بلاکچین مشارکت کنید.
  • نودهای سبک پروتکل هندشیک hnsd نام دارند و به زبان C نوشته شده‌اند. به‌وسیله آن‌ها می‌توان داده‌های بلاکچین را تایید کرده و سوابق مرجع قابل اثبات را بدون نیاز به منابع نود کامل ارائه دهید. همچنین به‌عنوان یک سرور نام معتبر در ریشه یا روت زون هندشیک عمل می‌کند و یک سرور نام بازگشتی است که به سمت سرور نام معتبر اشاره دارد.

 

کوین HNS چیست؟

 

رمزارز بومی پروتکل هندشیک HNS نامیده می‌شود. کاربران می‌توانند دامین‌های برتر و پرطرفدار را از طریق مشارکت در مزایده ویکری بخرند یا ثبت کنند. به برنده مزایده یک کلید عمومی داده می‌شود که جفت این کلید در بلاکچین هندشیک ذخیره می‌شود. کوین‌های فرد برنده نیز به‌صورت دائمی سوزانده شده و از مقدار عرضه در گردش حذف می‌شوند. شرکت‌کنندگان ناموفق می‌توانند کوین‌های خود را بعد از مزایده درخواست کنند. همچنین کوین HNS به‌عنوان پاداش به ماینرهای شبکه تعلق می‌گیرد؛ یعنی نقش دوم آن تامین امنیت شبکه است.

 

کاربردهای رمزارز Handshake

 

  • پاداش به ماینرهای شبکه
  • مشارکت در مزایده و خرید دامنه

 

بررسی نقشه راه پروتکل هندشیک

 

سایت هندشیک هنوز نقشه راه رسمی پروژه خود را منتشر نکرده است. اما طبق داده‌های سایت مساری، بخشی از فرآیند توسعه این پروتکل به شرح زیر است:

بررسی ارز دیجیتال هندشیک Handshake - HNS

ژانویه ۲۰۱۹

  • راه‌اندازی شبکه آزمایشی ۳

آوریل ۲۰۱۹

  • راه‌اندازی شبکه آزمایشی ۴

فوریه ۲۰۲۰

  • راه‌اندازی شبکه اصلی

فوریه ۲۰۲۰

  • فعال‌سازی معاملات و مزایده‌های روی زنجیره‌ای

 

آشنایی با تیم توسعه‌دهنده پروتکل هندشیک

 

هندشیک برای مدتی طولانی یک پروژه سری بود. در آگوست ۲۰۱۸ سازندگان با اعلام جذب سرمایه ۱۰.۲ میلیون دلاری از منابع مالی همچون a16z، Founders Fund، Polychain Capital و Draper Associates وجود پروتکل هندشیک را اعلام کردند. رهبران اصلی پروژه هندشیک افراد زیر هستند:

 

  • جوزف پون (Joseph Poon): یکی از سازندگان شبکه لایتنینگ بیت کوین و کانال‌های پرداخت پلاسما
  • اندرو لی (Andrew Lee): مدیرعامل درگاه پرداخت بیت کوین Purse و بنیان‌گذار شرکت Private Internet Access ارائه‌دهنده VPN
  • کریستوفر جفری (Christopher Jeffery): مدیر ارشد فناوری Purse و سازنده نرم‌افزار نود بیت کوین Bcoin
  • بویما فنبوله (Boyma Fahnbulleh): توسعه‌دهنده نرم‌افزار Bcoin

 

بررسی همکاری‌ها و سرمایه‌گذاران Handshake

 

متاسفانه نتوانستیم اطلاعاتی مبنی بر همکاری پروتکل هندشیک با سایر پلتفرم‌های بلاکچینی پیدا کنیم؛ اما طبق داده‌های سایت CrunchBase از سرمایه‌گذارهای این پروژه می‌توان به Access Ventures ICONIUM ،Meltem Demirors ،Hashed و شرکت سرمایه‌گذاری Kenetic اشاره کرد.

 

ارز دیجیتال HNS را از کجا بخریم؟

 

در حال حاضر کوین Handshake در صرافی‌های متمرکز گیت (Gate.io)، هات بیت (Hotbit)، نیم بیس (Namebase)، بیترکس (Bittrex) و MEXC فهرست شده است.

 

کوین هندشیک را در چه کیف پولی نگهداری کنیم؟

 

برای دریافت و ارسال کوین HNS، مشارکت در مزایده و بروزرسانی سوابق منابع برای نام‌های شما باید کیف پول هندشیک بسازید. برای این کار می‌توانید از ابزار خط فرمان hs-client یا رابط کاربری گرافیکی باب ولت (Bob Wallet) استفاده کنید. توجه کنید که برای کار با این ابزارها به کمی دانش فنی نیاز دارید.