مهران بیت

آشنایی با توکن‌اُمیکس(Tokenomics)

راه‌اندازی اولین صندوق سرمایه گذاری دارایی‌های رمزنگاری توسط فین‌تچ(fintech) از سوی ناظران مالی موسسه …

زهرا موسی
مقالات
۱۰ مهر , ۱۴۰۰
1869 بازدید

تعریف ماهیت توکن‌اُمیکس(Tokenomics)

خوب اگر در تعریف کلمات مفهوم اولیه این واژه بخواهیم صحبت کنیم، توکن‌اُمیکس(Tokenomics) از دو واژه توکن به معنی نشانه و اُمیکس به معنی اقتصاد تشکیل شده است. اشاره داشتن این واژه به اقتصاد یعنی چگونه جوامع می‌توانند از منابع محدود خود برای تولید، توزیع یا مصرف کالاها و خدمات استفاده کنند،اما باید دید که این واژه در فرآیندهای رمزنگاری چه مفهومی دارد. در فضای رمزنگاری از توکن‌ها به عنوان همان مفهوم ارزهای رمزنگاری شده یا دارایی‌های رمزنگاری شده استفاده می‌شود. به این معنی که در فرآیند رمزنگاری توکن به همان ارز یا دارایی گفته می‌شود که سکه بیت کوین یا اتریوم نباشد. در نهایت مفهوم واژه توکن‌اُمیکس(Tokenomics) در دنیای بلاک چین و رمزنگاری به مفهوم این است که چگونه کاربران در یک بلاک چین خاص قادر هستند از توکن اصلی خود برای تقویت توزیع و مصرف کالاها و خدمات مربوط به آن در زنجیره استفاده کنند. شاید همین برآورده نکردن مفهوم توکن‌اُمیکس(Tokenomics) باشد که در سرتاسر دنیا بسیاری از پروژه‌های بلاک چین بعد از صدور توکن آن با شکست مواجه می‌شوند.

شکست شرکت‌ها در توجیه هدف توکن‌اُمیکس(Tokenomics)

به طور کلی عدم داشتن تعریف مناسب از این‌که چطور امکان استفاده از یک توکن برای حمایت از اقتصاد در بلاکچین وجود دارد می‌تواند کاربران استفاده کننده از آن را دچار تردید در استفاده از توکن‌اُمیکس(Tokenomics)  کند. طی چند سال گذشته، ارائه دهندگان راه‌حل‌های امنیتی بلاک چین مورد انتقاد دارندگان توکن‌های آن‌ها قرار گرفتند زیرا آن‌ها احساس گمراهی داشتند در مورد توکن‌اُمیکس(Tokenomics)  صادر شده توسط آن شرکت‌ها و این نشان از عدم تعریف هدف توکن‌اُمیکس(Tokenomics)  می‌داد. متاسفانه طی این مدت، پروژه‌ها نتوانستند پرداخت‌های پذیرفته شده از مشتریان خود را به وضوح مشخص کنند. به این معنی که آن‌ها نتوانستد برای مشتریان خود معلوم کنند که آیا این پروژه مستلزم پرداخت مشتریان از توکن‌های صادر شده است یا خیر، و این‌که آیا ارز فیات، بیت کوین یا اتریوم می‌توانند جایگزین مناسب پرداخت آن‌ها شوند. بعد از این ناتوانی شرکت‌ها در توجیه سوالات کاربران خود در نهایت آن‌ها مجبور شدند برخلاف اعلامیه قبلی خود اعتراف کنند که مشتریان آن‌ها اصلاً برای دریافت خدمات رمزنگاری خود نیازی به نگهداری یا پرداخت پول در توکن صادر شده ندارند. خوب در این‌جا بود که وقتی شرکت‌ها نتوانستند الزامی برای نگه‌داشتن سرمایه در توکن‌ها ایجاد و توجیه کنند، کاربرد توکن‌اُمیکس(Tokenomics) زیر سوال رفت. بعد از آن دیگر مشتریان و کاربران رمزنگاری هیچ انگیزه‌ای برای نگه‌داشتن چنین توکن‌ی نداشتند. با وجود تمامی این مشکلات اما امروزه توکن‌اُمیکس(Tokenomics) با چندین پروژه برجسته در زمینه رمزنگاری همکاری می‌کند و همچنان توانسته مشتریان خوبی را جذب کند.

آشنایی با توکن‌اُمیکس(Tokenomics)

امید به طراحی مدلی برای توکن‌اُمیکس(Tokenomics)

شاید یکی از راه‌های موثر برای تشویق کاربران به نگهداری از توکن‌ها ، استفاده از مدل اشتراک بلاک چین باشد. طرح این مدل مستلزم ایجاد پروژه‌هایی است برای تعریف ابزار متنوع برای توکن‌اُمیکس(Tokenomics)  که باید مقداری بی‌نهایت برای هر کد ابزار آن تعیین شود. در نهایت سازندگان توکن‌اُمیکس(Tokenomics) باید فضای اقتصادی ایجاد کنند تا دارندگان این توکن بتوانند کالا یا خدمات تعریف شده در برابر آن توکن را در زمان بی نهایت تعریف شده مصرف کنند. فرض کنید یک تولید کننده‌ی بازی‌های ویدئویی قبلاً به پایگاه‌های پخش خود اشتراک ماهانه می‌فروشد تا آن‌ها بتوانند در فضای آنلاین بازی کنند. در سیستم‌های ارز فیات سنتی، این هزینه اشتراک ماهیانه از حساب کاربران به شکل خودکار کسر می‌گردد. اما در اشتراک مدل بلاک چین، تولید کننده همین بازی می‌تواند یک توکن با ارزش شارژ یک ساله منتشر کند تا دارنده آن بتواند برای مثال 8 ساعت در روز به شکل آنلاین آن بازی را انجام دهد. همین ایده در طراحی این ابزار می‌تواند باعث تقویت انگیزه کاربران آنلاین به نگه داشتن توکن‌اُمیکس(Tokenomics) شود.

کپی لینک
نظرت رو اینجا برامون کامنت بزار

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
کسب درآمد از بازی crazy defense heroes

این روزها کسب درآمد از بازی های رایانه ای و موبایلی به لطف فناوری بلاکچین بسیار رایج شده …

کامبوج در تکاپوی راه اندازی ارز دیجیتال

بانک ملی کامبوج اولین ارز دیجیتالی خود را با نام Bakong راه اندازی کرد که توسط شرکت فین تک …

3 اشتباه تخریب کننده در تحلیل تکنیکال

در این قسمت از بخش مقالات مهران بیت قصد داریم شما را با اشتباهاتی که یک تریدر ممکن در مسیر تحلیل دچار شود را …

مصاحبه با یک توکن غیرقابل تعویض

اولین توکن غیرقابل تعویض (NFT) شخصیت‌سازی شده در جهان، دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود …

تاریخچه کریپتوکارنسی+ویژگی هایش

اولین بار از رمزنگاری در جنگ جهانی دوم برای انتقال دادن پیام و فرمان‌های نظامی استفاده شده …

چگونه با سرمایه گذاری در NFT می توان در 6 ماه صد هزار دلار درآمد کسب کرد؟

اگر بشنوید کسی از یک تعمیرگاه واقعی خود در 6 ماه 100 هزار دلار درآورده چه خواهید گفت …