مهران بیت
فچ ای آی ارز فچ ای آی

قیمت ارز فچ ای آی (FET)

نرخ تومانی خرید
91,427
نرخ تومانی فروش
90,698
تومان
0.09%
$
1.457
فچ ای آی فچ ای آی
FET
وب سایت:
Website
وایت پیپر:
Whitepaper
توییتر:
Twitter
تلگرام:
Telegram
گیت هاب:
Github
دیسکورد:
Discord
محاسبه قیمت
خرید فروش
FET > فچ ای آی
فچ ای آی میگیرید
IRTM تومان
تومان میدهید
خرید بیت کوین

فچ ای آی چیست؟

ارز دیجیتال فچ ای آی (Fetch.ai) با نماد اختصاری FET، در فوریه سال 2019 در بخش LaunchPad صرافی Binance معرفی شد. پروژه فچ ای آی به منزله آغازی برای همگرایی فناوری‌ها در دوره طلوع انقلاب چهارم در نظر گرفته می‌شود.
این پروژه با ادغام دو فناوری مدرن هوش مصنوعی یا AI و بلاکچین به وجود آمده است. این ایده از تمایل به تمرکززدایی سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی شکل گرفته است که اکنون به طور فزاینده‌ای به صورت دستیارهای دیجیتال مانند google Home Hub مورد استقبال واقع شده‌اند.
تیم هوش مصنوعی معتقد است که ارائه خدمات و کمک به کاربران، نیازی به ارائه رایگان داده‌های کاربر محور به شرکت‌ها ندارد که به طور فزاینده‌ای تشنه اطلاعات‌ بوده و به دنبال انحصارگرایی در بازار هستند.
Fetch پلتفرمی است که هدف آن اتصال الگوریتم‌ها و دستگاه‌های اینترنت اشیا یا IOT و ممکن ساختن یادگیری جمعی آنها است. این پلتفرم بر روی یک لجر قدرتمند ساخته شده و قابلیت‌هایی مانند قراردادهای هوشمند را برای استفاده از یادگیری ماشین و راه حل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی برای حل غیرمتمرکز مشکلات به کار می‌گیرد. این ابزارهای متن باز برای کمک به کاربران به منظور ایجاد زیرساخت‌های اکوسیستم و اجرای مدل‌های تجاری، طراحی شده‌اند. 

تاریخچه و بنیانگذاران

داستان فچ ای آی (Fetch.ai) با تاسیس یک استارت آپ مستقر در انگلستان آغاز شد که در اوایل سال 2017 پس از تصمیم شرکت‌های uVue و ItzMe AI برای ادغام، ظاهر شد.
بنیانگذاران این پروژه توبی سیمپسون، همایون شیخ و توماس هین نام دارند. همایون شیخ اکنون به عنوان مدیر عامل این پروژه فعالیت داشته و بنیانگذار پروژه‌های Mettalex، uVue و itzMe نیز هست. توبی سیمپسون که عهده‌دار سمت مدیر اجرایی Fetch است، در گذشته مدیر فنی Ososim Limited  و رهبر تیم طراحی DeepMind نیز بوده است. توماس هین نیز سمت مدیریت علمی Fetch را برعهده داشته و قبلا هم بنیانگذار Koemei بوده و سمت مدیریت آن را نیز عهده داشته است. 

ارز دیجیتال فچ ای آی (Fetch.ai) FET چیست؟

رسالت Fetch.ai

توسعه دهندگان این پروژه، فچ ای آی (Fetch.ai) را عنصر اصلی سازنده بازارهای غیرمتمرکز داده‌های دیجیتال در آینده معرفی می‌نمایند. بر اساس این مفهوم اغلب وظایف و کارهای زندگی واقعی کاربران در رابطه با Fetch، در واقع توسط عوامل یا نمایندگان نرم‌افزاری به اصطلاح خود مختار انجام شده که خود بر اساس تکنولوژی هوش مصنوعی طراحی شده‌اند؛ علاوه بر این انتظار می‌رود که این عوامل موجب تسهیل استفاده از داده‌های ایجاد شده توسط کاربران ‌شوند.
پلتفرم فچ ای آی (Fetch.ai) در تلاش است که سیستم‌های متمرکز را که وظیفه انجام کارهایی همچون تحویل داده تا انجام خدمات روزانه مانند رزرواسیون هتل را برعهده دارند، جایگزین نماید.
توسعه دهندگان فچ ای آی (Fetch.ai) سیستم‌های متن باز و غیرمتمرکز همانند خود سیستم Fetch را در موقعیت مناسبی جهت بهره‌گیری از اقتصاد در حال ظهور هوش مصنوعی می‌دانند. آن عوامل یا نمایندگان مبتنی بر نرم‌افزار به عنوان نهادهای دیجیتالی عمل می‌کنند که قادر به انجام تراکنش‌های خود مختار بوده و می‌توانند نماینده خود، دستگاه‌ها و خدماتی که انجام می‌دهند و یا کاربران باشند؛ علی‌رغم این که قبلا در معرض چالش‌های متنوعی قرار نگرفته‌اند، این نماینده‌های دیجیتال قادر به استفاده از هوش مصنوعی در روند تصمیم‌گیری هم برای خود و هم به نمایندگی از کاربران شبکه Fetch خواهند بود.
کاربران از میان افراد، شرکت‌ها و یا نهادهای دولتی انتخاب می‌شوند؛ در حالی که طیف وظایفی که نمایندگان می‌توانند انجام دهند، در عمل نامحدود بوده و از بررسی در دسترس بودن بلیط پرواز گرفته تا توسعه مدل‌های آب و هوا یا بهینه‌سازی زنجیره‌های تامین همگی می‌توانند در طیف خدمات آنان جای گیرند. 

نقشه راه Fetch.ai

توکن FET در فوریه سال 2019 معرفی شده و همراه با آن قرارداد هوشمند FET که مبتنی بر ERC-20 است نیز اجرا شده است. ارتقای قرارداد هوشمند ERC-20 این پروژه، امکان همکاری بی‌وقفه بین اتریوم و نسخه V2 شبکه اصلی فچ ای آی (Fetch.ai) را در رابطه با کنترل غیرمتمرکز عملکردهای شبکه از طریق چهارچوب مدیریت جدید مسیر می‌نماید. 
در سال 2020، شبکه آزمایشی تشویقی مخصوصی اجرا شده است که هدف اصلی آن پیش‌بینی و بررسی زمینه‌های قابل بهبود و توسعه قبل از اجرای نسخه v2.0 شبکه اصلی بوده است. در پایان سه ماهه اول سال 2020، یک سیستم کاملا یکپارچه بین چارچوب‌ها و لجر توسعه داده شده است. این سیستم قابلیت‌ها و کاربرد توکن FET را به میزان قابل توجهی افزایش داده و هر کاربری را قادر می‌سازد که در عملیاتی مانند اعتبارسنجی عامل، تصمیمات حاکمیت، ساخت و اجرای بخش‌های جست‌وجو و کشف شبکه، اجرا و توزیع عامل‌ها و اپلیکیشن‌های مبتنی بر عامل مشارکت داشته باشد؛ همچنین این سیستم برای اولین بار تمامی بخش‌های شبکه اصلی را با هم هماهنگ کرده است. 
انتشار نسخه v2.0 شبکه اصلی به ماه مارچ سال 2021 موکول شده است که شامل راهنماهای یکپارچه با Tendermint بوده و فرایند اجماع را سریع و مطمئن‌تر خواهد کرد. یک شبکه آزمایشی جدید تحت عنوان Beacon World نیز در سال 2021 اجرا خواهد شد که یک شبکه تشویقی یا انگیزشی دیگر بوده که در آن دارندگان توکن FET قادر به ایجاد گره، اعتبارسنجی و انجام سایر فعالیت‌های مدیریتی خواهد نمود. 

نقشه راه Fetch

استخراج، معامله و سرمایه‌گذاری بر روی FET

توکن اصلی این شبکه FET نام دارد که در آغاز به طور کامل بر اساس ERC-20 ساخته شده بود اما با انتظار نسخه پایدار شبکه اصلی، توکن FET جدید و بومی نیز رونمایی شد. یک رویداد ICO در روز 25م ژانویه سال 2019 برگزار شده است که بهای هر واحد FET برابر 0.0867 دلار بوده است. شمار کل سکه‌های این ارز به 1,152,997,575 FET منحصر شده و  تا ماه فوریه سال 2021، تعداد 746,113,681 سکه در گردش بوده است. 
سکه‌های FET در صرافی‌هایی مانند Binance، Biki، BiONE، BitAsset و HitBTC قابل معامله بوده و ارزش معاملات روزانه آن 67,615,568 دلار است. 

آینده Fetch.ai و نظر کارشناسان 

  • وب سایت DigitalCoinPrice نظر مثبتی به این ارز دارد و پیش‌بینی می‌کند که بهای آن تا سال 2025  به بیش از 1.14 دلار برسد.
  • وب سایت CryptoCyrrencyPricePrediction نسبت به FET بسیار خوش‌بین بوده و معتقد است که بهای آن در اواخر سال 2025 بیش از 5.2994 دلار خواهد رسید.
  • وب سایت WalletInvestor با نظری متفاوت سرمایه‌گذاری کوتاه مدت بر روی این ارز را پیشنهاد نکرده و بهای آن را در حدود 0.333 دلار برای اواخر سال 2021 پیش‌بینی می‌کند.

مزایا

  • عامل یا نمایندگان اقتصادی خود مختار که مفهوم جدیدی بوده و پتانسیل بسیار بالایی دارند.
  • تیم توسعه دارای تجربه فراوانی در رابطه با هوش مصنوعی بوده و مشاوران با تجربه‌ای را نیز به تیم جذب کرده است.

معایب

  • عدم وجود انگیزه کافی برای به کارگیری توکن فچ ای آی (FET)؛ به عبارت دیگر دلایل لیست شده انگیزه کافی برای سرمایه‌گذاری روی این ارز ایجاد نمی‌کنند. 
  • عدم وجود تجربه کافی در رابطه با فناوری‌های بلاکچین در میان اعضای اصلی تیم توسعه
  • به سرقت رفتن شماری از توکن‌ها در جریان هک شدن صرافی KuCoin
  • فناوری‌های مورد استفاده در فچ ای آی هنوز در ابتدای راه هستند.