مهران بیت
هدرا هش گراف ارز هدرا هش گراف

قیمت ارز هدرا هش گراف (HBAR)

نرخ تومانی خرید
9,662
نرخ تومانی فروش
9,566
تومان
-3.89%
$
0.13685
هدرا هش گراف هدرا هش گراف
HBAR
آدرس سایت:
hedera.com
گیت هاب:
Github
تلگرام:
Telegram
ردیت:
Reddit
توییتر:
Twitter
وایت پیپر:
Whitepaper
#DAG#DCG Portfolio#Layer 1#Marketplace#Enterprise Solutions#Payments#Hedera Hashgraph Ecosystem#PoS#Energy#Platform#Collectibles & NFTs#Data Provenance#DeFi#Privacy#Identity#Quantum-Resistant#Smart Contracts#Timestamping#Web3
محاسبه قیمت
خرید فروش
HBAR > هدرا هش گراف
هدرا هش گراف میگیرید
IRTM تومان
تومان میدهید
خرید بیت کوین

ارز دیجیتال هدرا هش گراف (Hedera Hashgraph) چیست؟

هدرا هش گراف (Hedera Hashgraph) با نماد اختصاری HBAR، یک پروژه DLT و به نوعی نسخه‌ای جایگزین برای بلاکچین استاندارد است که بر اساس فناوری موسوم به نمودار چرخشی مستقیم (DAG) برای ثبت اطلاعات کار می‌کند.

ارز دیجیتال هدرا هش گراف (Hedera Hashgraph) - HBAR چیست؟
منبع: academy.moralis.io

Hedera Hashgraph از برنامه‌های غیر متمرکز پشتیبانی می‌کند و بر اساس اجماع Byzantine-Fault Tolerance (aBFT) عمل می‌کند. در این پروتکل، شبکه از اجماع aBFT بهره می‌برد و از همین طریق از سیستم در مقابل حمله دفاع می‌کند و آن را ایمن نگه می‌دارد. در واقع تا زمانی که کمتر از یک سوم نودها خراب باشند، پروتکل بر همین ‌اساس عمل می‌کند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که برای تأیید یک تراکنش، به تأیید دو سوم از نودهای فعال درون شبکه نیاز است.

بنیانگذاران Hedera Hashgraph

نحوه عملکرد هدرا هش گراف، بر اساس ایده دکتر لیمون بایرد (Leemon Baird)، بنیانگذار، CTO و CSO تعیین شده‌ است. دکتر بایرد، دکترای علوم کامپیوتر است و چندین اختراع ثبت شده دارد. او همچنین نویسنده نشریه مجله دانشگاهی است. بنیانگذار دیگر مانس هارمن (Mance Harman) است که در حال حاضر مدیر عامل شرکت است و مسئولیت مدیریت پروژه را به عهده دارد. بیرد و هارمن همچنین در پروژه Trio Security و در BlueWave Security با هم همکاری داشته‌اند. به طور کلی، تیم رهبری پروژه هش گراف (HBAR) در حال حاضر حدود 10 کارمند و مشاوره باتجربه با تحصیلات بالا دارد.

عملکرد ارز دیجیتال هدرا هش گراف چگونه است؟

تیم Hashgraph معتقد است که بازار رمزارزها، برای تکامل، پیشرفت و استفاده روزمره در زندگی واقعی به تغییرات اساسی نیاز دارد. برای برآورده شدن این هدف، تیم هش گراف هدرا باید 5 مشکلی را که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم حل کند. فناوری دفتر کل توزیع شده (Distributed Ledger) بازارهای موجود در صنایع مختلف را متحول می‌کند. با این وجود، قبل از پذیرفتن DTL در هر صنعت و منطقه، پنج چالش اساسی وجود دارد که باید برطرف شوند.

با توجه به آنچه که Baird و همکارانش در سال 2018 بیان کردند، این 5 چالش عبارت‌اند از:

  • مقیاس‌پذیری: در حال حاضر، TPS (تعداد تراکنش در ثانیه) اکثر پروژه‌ها برای اجرای گسترده بلاکچین کافی نیستند.
  • امنیت: اگر فناوری بلاکچین به طور گسترده مورد استقبال قرار گیرد، تریلیون‌ها دلار آمریکا سرمایه در بلاکچین و میلیاردها معامله در صف تأیید خواهیم داشت. اگر تصور کنیم که ارزش هر یک از معاملات در گذر زمان افزایش می‌یابد، به اقدامات امنیتی بیشتری برای حفظ این سرمایه نیاز است. در پروتکل هش گراف از الگوریتم اجماع aBFT استفاده می‌شود؛ روشی که معتقد است حداکثر امنیت را به ارمغان می‌آورد.
  • مدیریت: دفتر کل باید توسط نمایندگان و متخصصان IT، تجارت، حقوق و سایر صنایع اداره شود؛ نه فقط فناوری.
  • پایداری: سیستم باید با استفاده از یک رویکرد ترکیبی از سازوکارهای فنی و قانونی برای اجرای عملکردی پایدار، فعالیت کند.
  • انطباق با مقررات: بلاکچین جدید باید سازگاری بیشتری داشته باشد و تمام الزامات قانونی از جمله KYC و AML را رعایت کند.

هش گراف چه چیزی را ارائه می کند؟

فناوری هش گراف، یک سیستم انتقال داده است که بر اساس پروتکل غیر متمرکز ساخته شده است. در بلاکچین، اطلاعات در بلوک‌ها ذخیره می‌شوند و هر بلوک (n) به بلوک قبلی (n-1) وابسته است. اما در هش گراف، ثبت هر تراکنش، مشابه با ثبت یک رویداد در شبکه است. بعد از ثبت درخواست انجام یک تراکنش در شبکه، برای آنکه کلیه اطلاعات تراکنش در اختیار تمام نودهای درون شبکه قرار گیرد، از پروتکلی به نام گاسیپ استفاده می‌شود. در واقع در این مدل، یک نود اطلاعات اولیه را دریافت می‌کند و به صورت تصادفی در اختیار نود دیگر قرار می‌دهد. نود جدید، اطلاعات دریافت‌شده را مجدداً مشابه با یک رویداد در شبکه ثبت می‌کند و باز هم به صورت تصادفی در اختیار نود دیگر قرار می‌دهد. بنابراین می‌توان گفت که تفاوت اصلی این مدل با بلاکچین استاندارد، در نحوه ثبت اطلاعات است. با توجه به اینکه در این پروتکل، نیازی به گواهی اثبات کار برای انجام تراکنش نیست؛ هزینه و سرعت انجام معاملات، نسبت به سیستم قبلی، تغییر چشمگیری دارد.

مهم‌ترین نکاتی که هنگام ایجاد الگوریتم اجماع Hashgraph درنظر گرفته شده‌اند، عبارت هستند از:

  1. پلتفرم باید سریع، ایمن‌ و ارزان باشد و برای کار به حداقل تجهیزات استخراج نیاز داشته باشد.
  2. سیستم باید توسط چندین سازمان اداره شود و نظر هیچ یک از این سازمان‌ها نباید بر نظر دیگر سازمان‌ها تأثیر بگذارد.
  3. یک توکن بومی داخل پلتفرم وجود داشته باشد تا به عنوان یک ابزار داخلی مورد استفاده قرار گیرد؛ به عنوان مثال برای ایجاد اپلیکیشن غیر متمرکز (DApp) و …

ساختار این ارز دیجیتال چگونه است؟

در پایین‌ترین لایه این ساختار، اینترنت قرار دارد. هر کامپیوتر از طریق اینترنت به پلتفرم متصل است. در بخش میانی ساختار، یک لایه اجماعی Hashgraph وجود دارد که اطمینان می‌دهد همه چیز سریع، امن و منصفانه انجام می‌شود. نودها، اطلاعات تراکنش‌ها را از کاربران دریافت می‌کنند و از طریق الگوریتم اختصاصی در این لایه، با شبکه به اشتراک میگذارند. در قسمت بالایی، یک لایه سرویس وجود دارد که شامل توکن رمزارز، یک فایل ذخیره‌سازی برای DAG و قراردادهای هوشمند است که به زبان Solidity _همان زبانی که برای قراردادهای Ethereum استفاده می‌شود_ نوشته شده‌ است.
به طور کلی، مزایای اصلی در ساختار ارز دیجیتال هدرا هش گراف (HBAR) سرعت، کارمزد کم و امکان استفاده از آن برای انجام معاملات کوچک و پروتکل اجماع است. با استفاده از پروتکل اجماع، نودها به طور کارآمد و سریع‌تر داده‌ها را با نودهای دیگر شبکه تبادل می‌کنند. این نوع ساختار داده از نظر رمزگذاری ایمن است و شامل تاریخچه ارتباطات در یک جامعه است. این پلتفرم تضمین می‌کند که هیچ کاربری نمی‌تواند جریان معاملات را در شبکه مسدود کند یا هیچ گروه کوچکی نمی‌تواند نظم اجماع این پروتکل را به هم بریزد.

کارمزد استفاده از این شبکه چقدر است؟

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌‎های کاربران، نرخ کارمزدی است که برای انجام یک تراکنش از طریق این پلتفرم باید پرداخت کنند. همان‌طور که پیش از این گفته شد، با توجه به اینکه در این پروتکل نیازی به گواهی اثبات کار برای تأیید تراکنش‌ها نیست، هزینه و کارمزد مورد نیاز برای بررسی و تأیید تراکنش‌ها بسیار کمتر از بلاکچین استاندارد است. هزینه‌ای که به عنوان پاداش به نودهای درون شبکه پرداخت می‌شود، به صورت مشخص، تعیین نشده‌ است. این هزینه، مستقیماً توسط کاربر به نودی که مسئولیت بررسی و تأیید تراکنش را به عهده داشته، پرداخت می‌شود.

توکن ارز دیجیتال هش گراف (HBAR)

ارز دیجیتال Hedera Hashgraph خود را به عنوان یک شبکه عمومی غیر متمرکز توصیف می‌کند که توسعه‌دهندگان می‌توانند از طریق مکانیسم جدید اجماع آن، به صورت سریع و برخط، برنامه‌های امن و غیر متمرکز ایجاد کنند.
توکن اختصاصی شبکه ارز دیجیتال هدرا هش گراف (Hedera Hashgraph) توکن HBAR است. قیمت توکن ارز دیجیتال هدرا هش گراف (Hedera Hashgraph) در زمان اولین عرضه آن در حدود 0.14 دلار بود. پس از عرضه، قیمت توکن HBAR با روند نزولی مواجه شد و این کاهش قیمت به شکلی بود که قیمت توکن اچ بار طی چند روز به کمتر از 0.03 دلار رسید. اما این پایان کار ارز دیجیتال HBAR نبود و پس از این سقوط، قیمت هدرا هش گراف متعادل شد و توانست ارزش خود را حفظ کند.

مزایای هدرا هش گراف چیست؟

قبلاً هم گفته شد که امنیت و کاهش هزینه انجام تراکنش‌ها، از جمله مزایای اصلی هش گراف (HBAR) هستند. با توجه به اینکه در این پلتفرم از الگوریتم aBFT برای برقراری امنیت در شبکه استفاده شده، نیازی به استفاده از مدل گواهی اثبات کار نیست. همین مسئله، باعث می‌شود در کنار افزایش امنیت، کارمزد تراکنش‌ها کاهش یابد.

معایب هدرا هش گراف چیست؟

  • وایت پیپر منتشرشده در مورد این فناوری، ابهامات زیادی دارد و هنوز برای بسیاری از کاربران، نحوه عملکرد، جزئیات و ویژگی‌های آن مبهم است. بنابراین اولین مشکل یا چالش این فناوری، رفع پیچیدگی‌های فناوری و توضیح موارد به ساده‌ترین شکل ممکن است.
  • مسئله دیگر، مدل مدیریتی هش گراف است. همان‌طور که پیش از این گفته شد، در یک مدل خاص از یک گروه 39 نفره مورد اعتماد از صنایع و مناطق مختلف، برای مدیریت شبکه استفاده می‌شود. در نتیجه این موضوع تا حدی قابلیت غیرمتمرکز بودن این فناوری را زیر سؤال می‌برد.
  • گرچه به نظر می‌رسد hashgraph برای رفع چالش‌های بلاکچین استاندارد، راه‌حل‌های منحصربه‌فردی دارد، اما توضیحات ارائه‌شده در خصوص رفع هر چالش، چندان هم قانع‌کننده نیست.

آیا هش گراف تنها راه‌حل موجود است؟

خیر! جالب است بدانید که همزمان با پروژه Hashgraph، چندین پروژه دیگر در حال اجرا هستند. مواردی که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم، از جمله پروژه‌هایی هستند که قصد استفاده از گراف چرخشی مستقیم، مشابه با هش گراف هدار را دارند:

  1. IOTA: یک پروتکل دفتر کل توزیع شده است که توسط بنیاد IOTA مدیریت می‌شود.
  2. Nano: ارز دیجیتال برای دنیای واقعی؛ راهی سریع و رایگان برای پرداخت هزینه‌ها در سراسر دنیا.
  3. ByteBall: یک پلتفرم باز ارز دیجیتال که برای فعالیت در دنیای واقعی، بهینه شده‌ است.

سخن پایانی

هش گراف (Hashgraph) یک رویکرد پیشنهادی، برای رفع چالش‌های بلاکچین است. گرچه اهداف اصلی این فناوری، با بلاکچین استاندارد تفاوت زیادی ندارد، اما خروجی آن تا حدی زیادی نسبت به حالت اولیه، بهبود پیدا کرده است. نتیجه استفاده از ارز دیجیتال هدرا هش گراف، امکان اجرای هزاران تراکنش خرد و کلان، در مدت‌زمانی کوتاه با کارمزد کم، سرعت و امنیت بالا است.