آشنایی با یک شبکه پرداخت مالی غیر متمرکز یک لایه جویای نام ترا (Terra)
ترا (Terra) به عنوان یک شبکه پرداخت مالی غیر متمرکز یک لایه عمل میکند که از استیبل …
خانه »
ترا (Terra) به عنوان یک شبکه پرداخت مالی غیر متمرکز یک لایه عمل میکند که از استیبل کوینهای مقیاسپذیر و الگوریتمی برای این کار استفاده میکند. این پلت فرم داراری یک توکن بومی به نام لونا(LUNA) است که مقام یازدهمین ارز رمزنگاری شده بزرگ جهان را به خود اختصاص داده که سرمایه آن 15.6 میلیارد دلار است.
آشنایی با پروتکل ترا (Terra)
ترا (Terra) یک پروتکل بلاک چین و یک اکوسیستم مالی متمرکز بر پرداختها است که از انواع استیبل کوینهای با عملکرد الگوریتمی و مقیاسپذیر که متصل به ارزهای فیات است استفاده میکند. در ژانویه 2018 یک شرکت بلاک چین کرهای که توسط دو کارآفرین به نامهای دانیل شین و دو کوون تأسیس شد. ترا (Terra) در حال حاضر از چندین ارز دیجیتال، از جمله ارزهای رمزنگاری وابسته به کره جنوبی، مغولستان و دیگر ارزهای صندوق بین المللی پول پشتیبانی میکند. شاخصترین محصول ترا، استیبل کوین بومی آن یعنی UST است که در حال حاضر پنجمین استیبل کوین بزرگ در بازارهای جهانی است. یواستی(UST) در حقیقت در ردهی یکی از سریعترین داراییهای صنعت رمزنگاری قرار میگیرد که با گذشت یک سال از زمان راهاندازی آن به سرمایه 2.5 میلیارد دلار در بازار رسید.
ترا (Terra) به چه شکلی کار میکند؟
برخلاف سایر استیبل کوینهای الگوریتمی غیر متمرکز که برای حفظ ارزش خود به وثیقه زیادی متکی هستند، استیبل کوینهای ترا از یک سیاست پولی انعطافپذیر برای اطمینان از ثبات بازار این سکهها و رشد قیمت آنها استفاده میکنند. سیاست پولی انعطافپذیر به مفهوم این است که سکههای پایدار ترا (Terra) با کمشدن عرضه آنها به دلیل نوسانات تقاضا در زمان واقعی به ثبات قیمت خواهند رسید. این سیستم که نقش حیاتی را در ارزشگذاری سکهها ایفا میکند از نظر پولی، به تفاوتهای مابین ارزش رسمی پول و هزینه تولید پول اشاره دارد.
کارکرد توکن لونا (LUNA) برای ترا چیست؟
توکن بومی لونا(LUNA) به عنوان یک ابزار جذب ناپایدار برای ترا (Terra) عمل میکند که خودش پاداشهایی را از طریق حقالزحمهی معاملات دریافت میکند. به این معنی که در هنگام افزایش تقاضا برای ارزهای ترا (Terra) ، سیستم این ارزها را باهم ضرب میکند و در عوض آن لونا(LUNA) دریافت میکنند و بعد از آن بخشی از لونای به دست آمده را میسوزانند و موجب کم شدن عرضه میشود. در نهایت، از لونا(LUNA) برای تأیید معاملات از طریق سهام در رمزنگاری ترا استفاده میشود و سهامداران آن هزینه تراکنشهایی که توسط این پروتکل جذب میشود را دریافت میکنند. با این مکانیزم، استیبل کوینهای ترا (Terra) ارزش خود را حتی بدون داشتن وثیقه زیاد نیز حفظ میکنند و در مقایسه با سایر استیبل کوینهای الگوریتمی موجود در بازار، بسیار کارآمدتر به نظر میرسند.
در آیندهی نه چندان دور برخی تغییرات در پروتکل ترا (Terra) ، از جمله پارامترهای بلاک چین، توزیع پاداشها ، هزینه تراکنش معاملات و هزینههای خزانه داری میتوانند به شکل خودکار در این پروتکل اعمال شوند. اما سایر پیشنهادات پیچیدهتر که توسط توسعه دهندگان حوزه فناوری ارائه خواهد شد، باید توسط تیم توسعه اصلی این پلتفرم به نام ترافورملبز(Terraform Labs) با گرفتن بازخورد از جامعه رمزنگاری قابل اجرا خواهد بود.