مفهوم حجم معاملات در بازار های سرمایه
اکثر تحلیل گران تکنیکی در بازار های مالی با دنبال کردن دو عامل قیمت و حجم معاملات از روش …
خانه »
اکثر تحلیل گران تکنیکی در بازار های مالی با دنبال کردن دو عامل قیمت و حجم معاملات از روش های چند بعدی برای تحلیل بازار استفاده می کنند.چارتیست های بازار سرمایه به سادگی حجم معاملات را همراه با قیمت رسم می کنند.تمام مباحث مربوط به نمودار بر این نکته تاکید دارند که بیشتر توجه وتمرکز باید معطوف به حرکات قیمت باشد و در کنار آن تا حدی هم به حجم معاملات دقت کرد.
حجم معاملات به عنوان یک شاخص ثانویه
حجم معاملات به میزان معاملات انجام شده در دوره ای از زمان گفته می شود.ما ابتدا به بررسی حجم معاملات روزانه می پردازیم.حجم معاملات روزانه با خط های عمودی در پایین نمودار روزانه ی ترسیم قیمت رسم می گردد.
تفسیر حجم معاملات
حجم معاملات سنگین تر نمایانگر تمایل یا فشار بیشتر است.حجم معاملات می بایست در جهت روند قیمت موجود افزایش یافته یا گسترده شود.تا هنگامی که الگو ادامه دارد حجم معاملات باید روند قیمت را تایید کند.به طور اساسی حجم معاملات تعداد کل خریداران و فروشندگان را نشان می دهد که در یک بازه زمانی مشخص معمولا در یک روز به تبادل سهام مشغولند. هر وقت حجم معاملات زیاد باشد، سهام فعال تر است. داده های مربوط به حجم یک سهم در چارت یا صفحه معاملات قابل رویت می باشد. بیشتر وبسایت های مالی اطلاعاتی در مورد میزان حجم معاملات دارند. اما سرمایه گذاران کمتری با نحوه استفاده از آن آشنا هستند تا سود خود را افزایش و ریسک را کاهش دهند.
حجم معاملات جلوتر از قیمت
از نظر تحلیلگران تکنیکی حجم معادلات جلوتر از قیمت است به این معنی که کاهش شدت صعود در روند صعودی یا افت شدت نزول در روند نزولی قبل از آشکار شدن در روند های برگشتی قیمت ابتدا در حجم معاملات ظاهر می شود.
جمع بندی اصول حجم معاملات
1-حجم معاملات در تمام بازار ها به کار می رود.
2-افزایش حجم معاملات در روند جاری نشانگر این است که روند احتمالا ادامه پیدا خواهد کرد وبالعکس
3-حجم معاملات جلوتر از قیمت است.