Casper چیست؟
کسپر (Casper Network) با نماد اختصاری CSPR، پلتفرمی است که به منظور تقویت پذیرش فناوری بلاکچین، قراردادهای هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز DApps در مقیاس جهانی طراحی شده است. در سال 2017، ویتالیک بوترین راهنمای اجرای نخستین ورژن از کسپر را انتشار داد. Casper v1 تصمیم داشت با استفاده از الگوریتم دوگانه pow و pos استخراج اتریوم را کم و در نتیجه تمام کند. تاریخ اجرایی شدن کسپر سال 2018 بوده است.
مختصری درباره Casper
Casper الگوریتمی است که بر اساس proof of stake میباشد و در سال 2018 در شبکه آتریوم انتشار یافت. با الگوریتم pow فعلی، نخستین ورژن از Casper فقط به منظور تأیید هر صدمین بلوک به عنوان «چک پوینت» مورد استفاده قرار میگیرد. هنگامی که یک چک پوینت صورت گیرد، هیچ راهی جهت برگشت و به کارگیری یک زنجیره بدون چک پوینت موجود نیست. بدین ترتیب در صورتی که 99 درصد از استخراج کنندگان زنجیرهای را مورد حمایت قرار دهند که دارای بلوک چک پوینت نیست، تمامی کاربران شبکه همچنان امکان استفاده از آن را دارند. این مسئله موجب میگردد که بیشتر ماینرها قدرت را از دست دهند.
پیشبینی جامعه آتریوم این بود که تغییر الگوریتم به PoS موجب میگردد که به مشکل مقیاسپذیری شبکه کمک کند. در همین حین که این الگوریتم امکان استفاده شبکه از طریق sharding را میدهد که عملکرد تاثیرگذارتری داشته باشد، اقدام به ایجاد بلوکهای جدید با سرعت بیشتری مینماید. تقسیم یک پایگاه داده بزرگ به قطعات کوچکتر، Sharding میباشد که موجب آسانتر شدن مدیریت دادهها میگردد. همچنین باید گفت الگوریتمهای PoS به منظور اجرای شبکه، انرژی کمتری را به کار میگیرند، تمرکز را کم میکنند و موجب میشوند حملات 51٪ سختتر شوند.
اصطلاح Difficulty Time Bomb به چه معناست؟
با به وجود آوردن فورک سخت (Hard Fork) در بلاک چین آتریوم، سه نوع اتریوم در دست میباشد: اتریوم کلاسیک، آتریوم PoS و اتریوم PoW. در صورتی که شما از افرادی هستید که اتریوم استخراج مینمایید، شاید تصور کنید که این امکان را دارید تا همچنان استخراج اتریوم را انجام دهید. اما نباید عجله کنید.
توسعهدهندگان آتریوم بیان نمودند که بعد از اجراسازی کسپر، چیزی به نام “Difficulty Time Bomb” روی بلاک چین آتریوم فعال میشود. به بیان ساده “Difficulty Time Bomb” موجب افزایش پردازش معادلات سنگین میشود تا وقتی که استخراج امکانپذیر نباشد (رویدادی به اسم “عصر یخبندان اتریم”). اجراسازی این روش میبایست از به وجود آمدن یک فورک سوم پیشگیری نماید و تنها با پشتیبانی از اتریوم PoW آن را تبدیل به آتریوم PoS نماید.
Casper چه تأثیراتی روی ماینرهای اتریوم دارد؟
در صورتی که شما یکی از ماینرهای اتریوم میباشید، حتماً به این فکر میافتید که ارز دیگری با سوددهی بالاتری را مورد استفاده قرار دهید و مسلماً جامعه آتریوم این تصمیم شما را مورد حمایت قرار میدهد. پاداش برای استخراج آتریوم رفته رفته از 5 اتر به 3 اتر کاهش مییابد و با به وجود آوردن هر صد بلوک نزدیک به تبدیل شدن به PoS میگردد.
ویژگیهای ارز دیجیتال کسپر (CSPR)
به طور کلی میتوان گفت پروتکل و پلتفرم کسپر برای تقویت کردن و بهبود پذیرش فناوری بلاک چین به وجود آمده است و از طرف دیگر دارای این امکان است که بتواند قراردادهای هوشمند را توسعه و بهبود دهد. پلتفرم این ارز دیجیتالی به نحوی طراحی شده که مطابق با نیازهای در حال تکامل کاربران توسعه پیدا میکند و میتواند بیشترین میزان از دسترسی را برای توسعه دهندگان در هر زمینهای، فراهم آورد.
از طرف دیگر این پروتکل به نحوی طراحی شده که برای نیازهای اساسی سازمانی و از طرف دیگر برای توسعه دهندگان دارای مزایایی است. در حقیقت میتوان گفت هدف اصلی و ماموریت ابتدایی پروتکل کسپر این بوده که عصری نوین را در دنیای Web3 به وجود آورد.
از دیگر ویژگیهای قابل توجه این پروتکل میتوان به امنیت آن، اشاره کرد. شبکه کسپر برای تامین امنیت مورد نیاز خود از مکانیسم اجماع poS استفاده میکند. لازم است بدانید که این مکانیسم، برای انجام اعتبار سنجی و یا افزدون بلاکهای جدید به زنجیره، به قدرت محاسباتی و یا الکترونیکی نیاز نخواهد داشت. همچنین کاکسپر سپر و شبکه آن، به تمرکز زدایی منجر میگردد و دارای مقایس پذیری نیز هست.
آينده ارز دیجیتال کسپر (CSPR)
توسعه دهندگان و بنیان گذاران اتریوم در حال سعی و تلاش هستند تا بتوانند بعد از اجرای موفق پروتکل و ارز دیجیتال کسپر، چیزی با عنوان Difficulty Time Bomb بر بستر بلاک چین اتریوم، طراحی و راه اندازی کنند. بر این اساس، سه نوع اتریوم وجود خواهد شد که عبارتند از: اتریوم کلاسیک، اتریوم poS و اتریوم Pow. همچنین وجود این عامل و فعال سازی آن، باعث میشود که انجام و پردازش معاملات و مبادلات سنگین و سخت، در این شبکه افزایش پیدا کند. به طور مسلم، این عامل در آینده ارز دیجیتال کسپر اثر گذار خوهد بود.
صرافی های پشتیبانی کننده از کسپر
از صرافی هایی که از ارز دیجیتال CSPR پشتیبانی میکنند می توان به اوکی اکسچنج (ok exchange) و Gate.io اشاره کرد. همچنین شما می توانید ارز دیجیتال CSPR را در مهران بیت هم خرید وفروش کنید.
نتیجه گیری
همانطور که پیش از این نیز گفته شد هدف اصلی توسعه دهندگان پروتکل کسپر، ایجاد عصری تازه در فضای Web3 است. چراکه بنیان گذاران اصلی این پروتکل بر این باورند که میزان تقاضای جهانی برای خدمات بصری و خدمات به هم پیوسته، در حال افزایش است.