مهران بیت

محافظت بیت کوین از سرمایه گذاران در برابر تورم

با کاهش ترس اولیه بازارهای جهانی پس از ویروس کرونا سرمایه‌گذاران با چالش‌های گوناگونی …

زهرا موسی
مقالات
۱۳ شهریور , ۱۴۰۰
1345 بازدید

با کاهش ترس اولیه بازارهای جهانی پس از ویروس کرونا سرمایه‌گذاران با چالش‌های گوناگونی مواجه شدند. اقتصادهای داخلی کشورها با رکودهای ماهانه‌ای مواجه شد ،  که انتظار می‌رفت طی چند ماه برطرف شود اما این رکود بلند مدت بود. با عبور جهان از بحران های پزشکی از زمان پیدایش این ویروس منحوس ،  برخی صنایع به طور دائم تعطیل شده و آسیب‌های شغلی و درآمدی برای برخی اقشار در جوامع دائمی شد. در ادامه بانک‌های مرکزی در هر کشور به دنبال تهیه تریلیون‌ها ارز جدید هستند تا به کمک آن صنایع نابود شده و بیمار را تقویت کنند. اما همین امر پیامدهای اقتصادی مهمی برای دارایی‌ها و قیمت‌ها خواهد داشت.

آیا سرمایه‌گذاری در بیت کوین می‌تواند به جلوگیری از تورم کمک کند؟

در عصر حاضر ، سرمایه گذاران دیگر به دنبال دارایی هایی هستند که مانع افزایش قیمت‌ها و تاثیر مخرب تورم بر آن‌ها می‌شوند. برای مثال قیمت طلا که سالانه بیش از 11 درصد افزایش قیمت داشته است حال آن‌که پس از تجمع اخیر دولت فدرال سرمایه‌گذاران با تورم بیش از 12 درصد هم دچار ضرر می‌شوند. پس می‌توان گفت، طلا همچنان یک گزینه محبوب در بین سرمایه گذاران برای محافظت در برابر تورم است. حال این سوال مطرح می‌شود که آیا بیت کوین که به طلای دیجیتال شهرت یافته است نیز می‌تواند در دوره تورم همین محبوبیت را کسب کند؟

در پاسخ باید بگوییم: بیت کوین به یک دلیل روشن می‌تواند محافظت کننده از تورم باشد و آن هم عرضه محدود آن برخلاف ارزهای فیات و فیزیکی است.  به این معنی که در کل دنیا تنها 21 میلیون بیت کوین قابل استخراج است پس هیچ بانک مرکزی دیجیتالی در جهان وجود ندارد که بتواند با پر کردن نقدینگی در بازار ارزش آن را کاهش دهد. حال دیگر برای شما روشن شده که چرا به بیت کوین لقب طلای دیجیتال را داه‌اند زیرا طبیعت ساختار غیر متمرکز آن موجب می‌شود تصمیمات چند کارگزار قدرتمند نتواند ارزش دارایی‌های مردم را به شکل اساسی تغییر بدهد.

آیا سرمایه‌گذاری در بیت کوین می‌تواند به جلوگیری از تورم کمک کند؟

بیایید مقایسه‌ی دیگری انجام دهیم ، قیمت نفت در بازارهای جهانی را در نظر بگیرید که بر اساس رابطه ی عرضه و تقاضا مشخص می‌شود پس هرچه تقاضا کم شود و عرضه زیاد ارزش آن سقوط خواهد کرد. در پی این افت قیمت ذخیره‌سازی برای این ماده کم و قراردادها رو به فسق شدن می‌رود. حال آن‌که ایده ارزش ارزهای رمزنگاری شده بر اساس ذخیره سازی شکل گرفته اگرچه ممکن است این دارایی‌ها پایدار و ثابت نباشند.

این که تصور کنید مفهوم ناپایداری و ریسک‌پذیر بودن یکسان است اشتباهی بزرگ است. با نگاهیی به تغییرات قیمتی حوزه ارزهای دیجیتال درمی‌یابیم که دارایی‌های دیجیتال به خوبی توانسته‌اند در طوفان‌های بازارهای اقتصاد جهانی خود را حفظ کنند.

در زمان آشفتگی ، ارزهای رمزنگاری شده به عنوان یک سرمایه گذاری آسیب پذیری کمتری دارند به این دلیل که مقوله‌ی متغیر عرضه و دخالت‌های سیاسی دو مشکلی نیستند که ارزهای رمزنگاری شده مجبور به مقابله با آن‌ها باشند. در نهایت هیچ  مدل از دارایی‌ها را نمی‌توان قابل اعتماد دانست مگر این‌که بتوانند در طول یک بحران عملکرد و پایداری خود را به سرمایه‌ گذاران نشان دهند. اما در مورد دارایی‌های دیجیتال که اکنون با شیب افزایشی از آخرین بحران‌های مالی عبور کرده‌اند، تورم و رکودی که هم اکنون بازارهای جهانی را فرا گرفته است می‌تواند یک شروع جدید باشد.

منبع: global.bittrex

کپی لینک
نظرت رو اینجا برامون کامنت بزار

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
نکاتی که یک تریدر باید بداند!

حتما به گوشتان رسیده که دانش آموزان کنکوری بعد از آزمون هایی که درموسسات می دهند سریع …

معرفی بازی Big Time
معرفی بازی Big Time ۱۴۰۰/۰۹/۲۹

بیگ تایم یک بازی رایگان است که در آن می توانید به کسب درآمد بپردازید. این بازی از نوع …

از خدمات برنامه کیف پول ویندوزی بیت‌کوین کور (به انگلیسی Bitcoin Core )چه می‌دانید؟

در دنیای اینترنت جهانی هر زمان صحبت از امنیت برای ذخیره‌سازی ارز دیجیتال می‌شود برنامه نرم افزاری …

استخراج بیت کوین
استخراج بیت کوین ۱۴۰۰/۰۳/۲۶

فرایند ساخت بیت کوین جدید با حل مسائل محاسباتی استخراج بیت کوین گفته میشود . همچنین به یک فعالیت …

اتر به یک قدمی ۲,۸۰۰ دلار رسید؛ حرکت بعدی چیست؟

روز گذشته قیمت اتر در بالاترین سطح به ۲,۷۷۱ دلار رسید. ارز شماره ۲ بازار تاکنون راه رسیدن به اوج …

مهاجرت پلتفرم های NFT به لایه دوم اتریوم

همزمان با معرفی پیاپی پلتفرم های لایه دومی رمزارزها برای حل مشکل ترافیک و کندی لایه اول اتریوم …