مهران بیت
فانتوم ارز فانتوم

قیمت ارز فانتوم (FTM)

نرخ تومانی خرید
66,885
نرخ تومانی فروش
66,223
تومان
0.04%
$
0.9447
فانتوم فانتوم
FTM
آدرس سایت:
Fantom.foundation
تلگرام:
Telegram
توییتر:
Twitter
وایت پیپر:
Whitepaper
گیت هاب:
Github
#Fantom Ecosystem#Injective Ecosystem#Enterprise Solutions#Research#Platform#DeFi#Scaling Smart Contracts#Layer 1
محاسبه قیمت
خرید فروش
FTM > فانتوم
فانتوم میگیرید
IRTM تومان
تومان میدهید
خرید بیت کوین

ارز دیجیتال فانتوم (Fantom) چیست؟

ارز دیجیتال فانتوم (Fantom) با نماد اختصاری FTM، توکن اصلی شبکه فانتوم است. این توکن کاربردهای متعددی دارد که از جمله آنها می توان به تأمین امنیت شبکه از طریق استیکینگ، مشارکت در مدیریت شبکه، انجام پرداخت ها و پرداخت کارمزدهای شبکه، اشاره کرد.

ارز دیجیتال فانتوم (Fantom) - FTM چیست؟

•  تأمین امنیت شبکه

اصلی ترین کاربرد توکن FTM در شبکه فانتوم، تأمین امنیت شبکه از طریق سازوکار اثبات سهام است. برای این منظور، نودهای اعتبارسنج (ولیدیتورها) باید حداقل ۳،۱۷۵،۰۰۰ واحد توکن FTM را استیک کنند و استیکرها نیز باید توکن های خود را در شبکه قفل نمایند. به ازای این خدمات، هم نودها و هم استیکرها به صورت دوره ای پاداش دریافت می کنند. این سیستم علاوه بر جلوگیری از متمرکز بودن، با محیط زیست نیز سازگار است.

•  انجام پرداخت ها

توکن FTM به لطف توان عملیاتی بالا، سریع بودن و کارمزد کم شبکه فانتوم، یک گزینه ایده آل برای پرداخت های ارسالی و دریافتی است. در شبکه فانتوم، انتقال وجه حدود ۱ ثانیه طول می کشد و کارمزد آن، خیلی کمتر از یک دلار است.

•  مدیریت درون زنجیره ای (on-chain governance)

توکن FTM برای مدیریت درون زنجیره ای نیز استفاده می شود. از آنجایی که ارز دیجیتال فانتوم یک اکوسیستم غیرمتمرکز کاملاً بدون مجوز و بدون لیدر است، هر گونه تصمیم گیری در مورد شبکه توسط مدیریت درون زنجیره ای انجام می شود. در این روش، استیکرها می توانند تغییرات و اصلاحات را پیشنهاد کنند و به آنها رأی دهند. برای مشارکت در روند رأی گیری، توکن مدیریتی FTM نیاز است.

•  پرداخت کارمزدهای شبکه

یکی دیگر از کاربردهای توکن FTM، استفاده از آن برای پرداخت کارمزدهای شبکه، مانند کارمزد تراکنش ها، استقرار قراردادهای هوشمند یا ایجاد شبکه های جدید است. در صورت حذف کامل کارمزد در شبکه یک رمزارز ، شبکه هدف آسانی برای حملات اسپم و در نتیجه، ایجاد اختلال در عملکرد و پر شدن دفتر کل با اطلاعات بیهوده، خواهد بود. در فانتوم، کارمزدها بسیار ارزان است، اما برای جلوگیری از حمله مهاجمان کافی است.

فانتوم ( Fantom ) چرا به وجود آمد؟

تولد بیت کوین در سال ۲۰۰۹ میلادی یک گام بزرگ رو به جلو در فناوری و حرکت به سوی یک جامعه کارآمدتر بود. با این حال، بیت کوین به صورت کاملا مقیاس ‌پذیر ساخته نشده است و طراحی سازوکار اجماع آن، مکانیسمی که بین کاربران یا رایانه‌های محیط توزیع ‌شده بلاکچین هماهنگی ایجاد می‌کند، محدود است. برای حل این مشکل، راه‌حل‌های فعلی بر مؤلفه‌های غیرمتمرکزسازی، مقیاس ‌پذیری و امنیت متمرکز هستند. این مؤلفه‌ها به عنوان «معضل سه گانه بلاکچین» نیز شناخته می‌شوند.
به عنوان مثال، بیت کوین بر غیرمتمرکزسازی و امنیت متمرکز است. این امر باعث می‌شود که این ارز دیجیتال برای تراکنش‌هایی که نیاز به تأیید سریع دارد -مانند پرداخت‌ها و تراکنش‌های روزمره، انتقال داده‌ها و مبادله دارایی- چندان مناسب نباشد. به ویژه، سیستم‌های مالی قدیمی، از فرآیندهایی که در بک اند (back-end) اتفاق می‌افتند تا راه‌حل‌های در ارتباط با مشتری، به توان عملیاتی و سرعت بالا نیاز دارند. غیرمتمرکزسازی این خدمات در مناسب‌ترین مقیاس، ضمن ارائه امنیت بالا، چالشی برای کل صنعت بلاکچین به شمار می‌رود.
پلتفرم ارز دیجیتال فانتوم (Fantom) با هدف حل این مشکل توسعه داده شده است. سازوکار اجماع پرسرعت فانتوم به نام Lachesis، امکان فعالیت با سرعت بی‌سابقه‌ای را برای دارایی‌های دیجیتال فراهم می‌کند و پیشرفت‌های چشمگیری را نسبت به سیستم‌های دیگر ارائه می‌دهد. برخلاف سایر راه‌حل‌ها، فانتوم امنیت و غیرمتمرکزسازی را فدای مقیاس‌پذیری نکرده است.

فانتوم (Fantom) چگونه کار می‌کند؟

ارز دیجیتال فانتوم چه کاربردی دارد؟

•  فانتوم ماژولار است

سازوکار Lachesis نشان‌دهنده یک لایه از پشته فناوری بلاکچین است و می‌تواند به هر دفتر کل توزیع شده (DLT) متصل شود. مسئولیت حفظ اجماع در بین نودهای موجود در پروتکل Lachesis را شبکه اصلی فانتوم به نام اپرا (Opera) بر عهده دارد. این شبکه که یک محیط بدون مجوز، متن باز، امن و سریع برای ساخت برنامه‌های غیر متمرکز (DApps) است، از ماشین مجازی اتریوم (EVM) استفاده می‌کند و با اتریوم سازگار است. یک کیت توسعه نرم افزاری (SDK) تکامل‌یافته، اختصاصی و متن باز به نام ماشین مجازی فانتوم (Fantom Virtual Machine) نیز در سال ۲۰۲۰ میلادی منتشر شده است.
ماژولار بودن فانتوم، این پلتفرم را به طور فوق‌العاده‌ای انعطاف‌پذیر می‌کند. توسعه‌دهندگان می‌توانند برنامه‌های غیر متمرکز (DApps) مبتنی بر اتریوم خود را در عرض چند دقیقه به شبکه اصلی اپرای فانتوم انتقال دهند و به این ترتیب، عملکرد آنها را به طور قابل‌توجهی ارتقا و هزینه‌های مربوط را کاهش دهند.

•  فانتوم مقیاس ‌پذیر است

هر شبکۀ ساخته‌شده روی Fantom، از دیگری مستقل است. به این معنا که عملکرد و ثبات آنها تحت تأثیر ترافیک یا ازدحام شبکه کلی قرار نمی‌گیرد.
نسل اول پلتفرم‌های بلاکچینی (اتریوم و مانند آن)، مفهوم قراردادهای هوشمند را معرفی کردند؛ دستورالعمل‌های منطقی مشروط که امکان اجرای برنامه‌ها را روی بلاکچین فراهم می‌کنند. با این حال، با پیچیده‌تر شدن برنامه‌های غیرمتمرکز و یا افزایش تعداد کاربران، سرعت کل شبکه کاهش می‌یابد؛ چون همه برنامه‌ها از زیرساخت‌های یکسانی استفاده می‌کنند. این موضوع شبیه به اجرای چندین برنامه روی یک رایانه است؛ در برخی موارد رایانه شروع به پاسخ دادن با سرعت خیلی پایین می‌کند یا حتی به طور کامل متوقف می‌شود.
فانتوم مشکل مقیاس‌پذیری را با اجرای بلاکچین اختصاصی هر برنامه حل می‌کند؛ درست مانند اجرای هر برنامه روی رایانه‌های مختلف که بخشی از یک شبکه هستند.
هر بلاکچین از دیگری مستقل است و می‌تواند توکن‌های سفارشی، اقتصاد توکنی (tokenomics) و قوانین مدیریتی خود را داشته باشد. به عبارتی، هر بلاکچین با توجه به کاربرد خاص آن، کاملاً قابل سفارشی‌سازی است. با این حال، همه بلاکچین‌ها قابلیت اتنصال به Lachesis، یعنی اجماع سریع aBFT فانتوم را دارا هستند، با یکدیگر تعامل دارند و از سرعت و از امنیت بهره‌مند می‌شوند.
اگر اتریوم را به صورت یک رایانه غیرمتمرکز تصور کنیم، فانتوم شبکه‌ای است که از بی‌نهایت رایانه غیرمتمرکز ساخته شده است. همه آنها منطق یکسانی دارند، اما کاملاً از یکدیگر مستقل هستند. با این حال، آنها به راحتی می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. به عبارت دیگر، Fantom شبکه‌ای از شبکه‌ها است.

•  فانتوم ایمن و سازگار با محیط زیست است

امنیت شبکه فانتوم با الگوریتم اجماع اثبات سهام تأمین می‌شود. بر خلاف الگوریتم اثبات کار (Proof-of-work) که در شبکه بیت کوین و اتریوم مورد استفاده قرار می‌گیرد، اثبات سهام از متمرکز بودن جلوگیری می‌کند و باعث صرفه‌جویی در مصرف برق می‌شود.
پروتکل Lachesis می‌تواند امنیت بسیار بالایی را برای شبکه‌های توزیع شده فراهم کند. از سوی دیگر، فانتوم قطعیت مطلقی (absolute finality) را ارائه می‌دهد. به این معنا که در آن، تراکنش‌ها مانند شبکه‌های با قطعیت احتمالی (probabilistic finality)، برگشت‌پذیر نیستند.
سازوکار اجماع فانتوم می‌تواند تا صد نود را مقیاس‌گذاری کند و به این ترتیب، غیرمتمرکز بودن و امنیت را افزایش دهد. در نهایت، Lachesis بدون لیدر است. با حذف لیدرها، امنیت شبکه دیگر به مجموعه کوچکی از افراد متکی نیست.

•  فانتوم متن باز است

فانتوم متن باز است؛ تیم فانتوم متعهد به ایجاد بلاک‌هایی است که هر کسی بتواند از آنها استفاده کند و آنها را بر اساس نیازهای خود سفارشی‌سازی نماید. هدف اصلی این تیم، ارائه شفافیت بالا در مورد کار خود است. بر اساس این اصول، کد فانتوم به صورت متن باز در گیت هاب (GitHub) در دسترس است.
مشارکت در فانتوم آزاد است؛ شبکه Fantom بدون نیاز به مجوز است. در نتیجه، هر کسی می‌تواند یک نود را اجرا کند.
در شبکه اصلی اپرای فانتوم، تعداد نامحدودی از نودهای اعتبارسنج می‌توانند در تأمین امنیت شبکه مشارکت کنند؛ البته به شرطی که حداقل ۳،۱۷۵،۰۰۰ توکن رمزارز فانتوم (FTM) را در شبکه سهام‌گذاری (استیک) کرده باشند.
اگر تعداد کمتری از این توکن را در اختیار دارید یا در اجرای سیستم‌های توزیع شده تخصصی ندارید، هنوز هم می‌توانید در تأمین امنیت شبکه مشارکت کنید. برای این منظور، شما می‌توانید حداقل یک واحد توکن FTM را به یک نود اعتبارسنج محوّل کنید و به این ترتیب، پاداش بگیرید.

تاریخچه و بنیان گذاران ارز دیجیتال فانتوم ( Fantom )

بنیاد فانتوم، که نظارت بر عرضه محصولات Fantom را بر عهده دارد، در اصل در سال ۲۰۱۸ ایجاد شد، با راه اندازی OPERA، شبکه اصلی فانتوم در دسامبر ۲۰۱۹ شروع به کار کرد. بنیاد فانتوم توسط یکی از دانشمندان علوم کامپیوتر که اهل کره جنوبی است به نام دکتر Ahn Byung Lk تاسیس شد. در حال حاضر، مدیر عامل پلتفرم فانتوم Michael Kong است.

بنیانگذاران ارز دیجیتال فانتوم Fantom - FTM
تیم پشتیبانی Fantom عمدتا در زمینه توسعه بلاکچین تجربه زیادی دارد و هدف آن ایجاد یک بستر قرارداد هوشمند است که از مقیاس پذیری، تمرکز زدایی و امنیت برخوردار است. طبق وب سایت رسمی فانتوم، تیم Fantom متشکل از مهندسان متخصص، دانشمندان، محققان، طراحان و کار آفرینان است. این افراد در سراسر جهان مستقر هستند.
تیم پشتیبان فانتوم شامل افراد زیر می باشد:

  • Michael Kong
  • Andre Cronje
  • David Richardson
  • Barek Sekandari
  • Quan Nguyen

توکن FTM را از کجا بخریم؟

شما می توانید ارز دیجیتال فانتوم (FTM) را در صرافی‌های رمزارز بزرگ، از جمله بایننس (Binance)، کوکوین (KuCoin)، بیتمکس (BitMax) و صرافی مهران بیت، خرید و فروش کنید. با این حال، در حال حاضر بیشترین حجم معاملاتی این توکن در صرافی بایننس پردازش می شود. در این صرافی ها، امکان خرید توکن FTM با استفاده از ارزهای دیجیتال بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH)، تتر (USDT) و بایننس کوین (BNB) وجود دارد.

ارز دیجیتال فانتوم (Fantom) - FTM را از کجا بخریم؟

توکن FTM را کجا ذخیره کنیم؟

توکن مبتنی بر استاندارد ERC-20 فانتوم را می توان در هر کیف پول سازگار با این استاندارد، مانند کیف پول فانتوم (Fantom Wallet)، متامسک (MetaMask) یا مای اتر والت (MyEtherWallet) ذخیره کرد. برای ذخیره توکن مبتنی بر استاندارد BEP-2 فانتوم نیز می توانید از کیف پول بایننس چین (Binance chain wallet) یا تراست والت استفاده کنید.

توکن FTM را کجا ذخیره کنیم؟