مهران بیت

آشنایی با هدف کلاهبرداران اینترنتی

همه‌ی کلاهبرداران اینترنتی یک هدف مشترک دارند که آن سرقت پول یا اطلاعات محرمانه‌ی افراد است …

زهرا موسی
مقالات
۱۰ شهریور , ۱۴۰۰
1964 بازدید

همه‌ی کلاهبرداران اینترنتی یک هدف مشترک دارند که آن سرقت پول یا اطلاعات محرمانه‌ی افراد است. کلاهبرداران سایبری همواره به دنبال به دست‌آوردن اطلاعات ورود به سیستم شبکه های اجتماعی شما هستند تا بتوانند کنترل پروفایل شخصی شما را در دست گرفته و از این طریق به اطلاعات محرمانه و رمز عبور بانک‌های مجازی شما دست پیدا کنند. آن‌ها همچنین با دستیابی به اطلاعات شما می‌توانند شماره کارت های اعتباری یا عکس‌های شخصی شما را نیز سرقت کنند و مورد سوء استفاده قرار دهند.

کلاهبرداری در فضای مجازی به شکل آنلاین چگونه رخ می‌دهد؟

به طور معمول کلاهبرداران سایبری خود را در پشت پیوندهای وب‌سایت‌ها پنهان می‌کنند که به شکل فریبنده‌ای ممکن است شبیه به یک پنل پرداختی آنلاین یا پنل بانکی باشد. در این روش شما به شکل گیج کننده‌ای فریب آن را خورده و داده‌های بانکی و محرمانه خود را در درگاهی اشتباهی وارد می‌کنید اما همچنان نمی‌دانید که در چه دامی گرفتار می‌شوید درحالی که با خود تصور می‌کنید گام‌هایی که بر می‌دارید درست است.

کلاهبرداری در فضای مجازی به شکل آنلاین چگونه رخ می‌دهد؟

چگونه باید از خود در فضای آنلاین در برابر کلاهبرداران سایبری محافظت کنید؟

ساده‌ترین و بهترین راه برای محافظت همیشه مراقب بودن است، به این شکل که هر گاه پیامی دریافت کردید قبل از باز کردن آن اول تجزیه و تحلیل کنید. روی پیوندهای ایمیل به راحتی کلیک نکنید و پیوست‌های هر ایمیلی را بارها بارگیری نکنید چون ممکن است بدافزارهایی در آن‌ها باشد که دستگاه شما را آلوده کند. عاقلانه‌ترین راه زمان برخورد با ایمیل‌ها، بررسی درست فرستنده آن است. پس بعد از دریافت هر ایمیلی روی قسمت آدرس آن کلیک کرده و آدرس ایمیل ارسال شده را ببینید، اگر نامی پیچیده و غیر منطقی داشت پس قطعاً یک کلاهبرداری آنلاین است. اکثر کلاهبرداران سایبری از مترجمان آنلاین زبان برای نوشتن متن‌های خود به زبان دیگر استفاده می‌کنند پس اگر در متن ایمیل دریافتی خود با جمله بندی‌های غیر منطقی مواجه شدید  باید بیشتر محتاط باشید. اگر دوستی از شما از طریق فضای مجازی درخواست پول کرد، برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده‌ای ارزش آن را دارد که با او تماس گرفته و درخواست او را تأیید کنید. البته باید گفت همیشه هدف کلاهبرداران سایبری سرقت از شما نیست گاهاً هدف این افراد آلوده کردن سیستم دستگاه کامپیوتر یا تلفن همراه شما است. برای مبارزه با چنین اهدافی لازم است همیشه از نرم افزار ضد ویروس استفاده کرده و آن را مرتباً به روز رسانی کنید.

پیشنهاد دیگر ما به شما در هنگام استفاده از اینترنت، بررسی گواهی امنیتی وب سایت‌های مورد استفاده است. اکثر مرورگرهای وب با یک نماد قفل بسته به رنگ سبز رنگ، سطح امنیتی خود را نمایش می‌دهند پس اگر چنین نمادی را در وب سایت مورد استفاده خود نیافتید حتماً شک کنید که این وب‌سایت جعلی است.

مرسوم‌ترین روش‌های کلاهبرداری اینترنتی

  • یک مجرم سایبری به شما پیامی جعلی از سمت بانک ارسال می‌کند که فعالیت‌های مشکوکی در حساب شما مشاهده شده و باید حسابتان مسدود شود. در ادامه پیام اشاره می‌شود که برای رفع  این مشکل، باید روی گزینه‌ای در ایمیل خود کلیک کنید. هرگاه شما این کلیک اشتباه را انجام دهید مورد حمله کلاهبرداران سایبری قرار می‌گیرید.
  • در فروشگاه‌های اینترنتی نامعتبر وقتی اقدام به خرید می‌کنید، در صفحه درگاه پرداخت اینترنتی جعلی این سایت‌ها از شما خواسته می‌شود که مشخصات کارت اعتباری خود را وارد و پرداخت را انجام دهید. بعد از انجام این‌کار متاسفانه اطلاعات بانکی شما در اختیار کلاهبرداران مجازی قرار گرفته است.

منبع: conotoxia

کپی لینک
نظرت رو اینجا برامون کامنت بزار

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تابع هش وهشینگ چیست؟

هش کردن یا هشینگ به فرآیندی گفته می‌شود که در آن یک عملگر ریاضی به نام …

بیت کوین اهمیتی نمی دهد چه کسی برنده انتخابات آمریکا شود!

نتایج انتخابات آمریکا 13 آبان اعلام خواهد شد و بسیاری منتظر دیدن تاثیر آن بر روی آینده ارز های …

از کیف پول ویندوزی جکس (به انگلیسی Jaxx) چه می‌دانید؟

همواره یک کیف پول دیجیتالی به شما این امکان را می‌دهد که طیف وسیعی از ارزهای رمزپایه را …

تاریخچه کریپتوکارنسی+ویژگی هایش

اولین بار از رمزنگاری در جنگ جهانی دوم برای انتقال دادن پیام و فرمان‌های نظامی استفاده شده …

هم‌بنیان‌گذار دوج کوین: ما DOGE را در عرض ۲ ساعت ساختیم !

دوج کوین ۸ سال پیش به عنوان یک شوخی راه‌اندزای شد و اکنون به یکی از مهم‌ترین ارزهای دیجیتال بازار تبدیل …

به چه دلیل تراکنش هایی که تایید نمی‌شوند باقی می مانند؟

در تراکنش های بیت کوین یک قانون ساده وجود دارد: هر چقدر که کارمزد تراکنش کمتر باشد …