مهران بیت

آشنایی با کلاهبرداری در شبکه ارزهای دیجیتال

افرادی با نیت‌های خوب به‌دنبال سرمایه‌گذاری و احتمالاً سودآوری هستند و قصد دارند بخشی …

زهرا موسی
مقالات
۰۱ تیر , ۱۴۰۰
1330 بازدید

افرادی با نیت‌های خوب به‌دنبال سرمایه‌گذاری و احتمالاً سودآوری هستند و قصد دارند بخشی از دنیای آتی پول را شکل دهند، افرادی نیز با سوءنیت قصد فریب سرمایه‌گذاران بازار را دارند. سرمایه‌گذاران بالقوه اغلب به‌دلیل افزایش مداوم تعداد موارد سرقت و کلاهبرداری ارزهای دیجیتال، از سرمایه‌گذاری در این صنعت روبه‌رشد اجتناب می‌کنند. متأسفانه در کشورهایی مثل ایران که اقتصاد ضعیف شده ای دارند، کلاهبرداری‌ها بسیار بیشتر است، به همین دلیل است که بیشتر به چشم می آید. در واقع اینگونه است که با وعده دادن برای سود های نجومی و وضعیت بد اقتصادی از طرف طرح های کلاهبرداری همه با هم دست به دست هم داده اندو مردم زیادی را در دام خود انداخته اند. پیگیری کردن قضایی این کلاه برداری و جرم ها به دلیل اینکه تراکنش های ارزهای دیجیتال ناشناس و نیمه ناشناس هستند بسیار سخت می باشد و خیلی کم انجام میشود و همچنین موجب تقویت کلاهبرداری شده.

شیوهٔ کلاهبرداری از طریق طرح‌های پانزی

شرکت پانزی یک کلاهبرداری بوسیله سرمایه گذاری است که سود سرمایه گذاران قدیمی‌تر را با استفاده از پول سرمایه گذاران جدیدتر تامین می‌کند. شرکت های پانزی اغلب قول بازگشت سرمایه با ریسک کم یا صفر را به سرمایه گذاران خود می‌دهند

نام طرح پانزی (Charles Ponzi) از نام چارلز پانزی، یکی از مشهورترین کلاهبرداران تاریخ، گرفته شده است. او با فروش کوپن‌های تخفیفی اداره پست، به سرمایه‌گذاران وعده ۵۰ درصد سود را در ۴۵ روز یا ۱۰۰ درصد سود در ۹۰ روز می‌داد. روش پانزی این بود که با استفاده از سرمایهٔ سرمایه‌گذاران پیشین و همچنین سرمایه‌گذاران جدید، سود اولین‌ها را پرداخت می‌کرد. چارلز پانزی توانست با طرح ابداعی خود، در دهه ۱۹۲۰ در آمریکا، بیش از ۲۰ میلیون دلار کلاهبرداری کند.
حملات فیشینگ در واقع با سو استفاده از ضعف های امنیتی یک سایت صورت می گیرد و اجرای آن به این شکل است که ایمیل یا پیامی با مضامین مهم از سوی فرد کلاهبردار به قربانی ارسال می شود که او را وادار می کند اطلاعات بسیار مهم از جمله رمز عبور، رمز دوم کارت بانکی و اطلاعاتی از این قبیل را در وب سایتی جعلی وارد کند.

کلاهبرداری های ارز دیجیتال

شیوهٔ کلاهبرداری از طریق توکن‌های بی‌ارزش

گاهی به کیف پول برخی از کاربران ارزهای دیجیتال واریز می شود که در واقع این توکن‌ها تقلبی بوده و دامی برای سرقت کلید خصوصی و کلمات بازیابی کاربران هستند.کلاهبرداران توکنی روی شبکه ترون با نام و لوگوی مشابه یک توکن مطرح بازار ایجاد می‌کنند.کاربرِ ناآگاه توکن‌ها را در کیف پول خود می‌بیند و قیمت توکن (واقعی) را بررسی می‌کند و تصور می‌کند به‌عنوان مثال ۱,۰۰۰ دلار مجانی به دست آورده است.وارد نمودن کلید خصوصی یا کلمات بازیابی این کلمات، برای کلاهبردار ارسال می‌شود و او می‌تواند تمام موجودی کیف پول کاربر را خالی نماید.

راه تشخیص کلاهبرداری

  • وعده سودهای نجومی
  • دعوت کاربران بیشتر به پروژه
  • درخواست گذرواژه
  • تعیین قیمت آینده

شیوه کلاهبرداری از طریق استخراج با موبایل و کامپیوتر خانگی

کلاهبرداران یک اپلیکیشن موبایلی یا نرم افزار کامپیوتر و یک وب سایت برای ثبت نام طراحی می کنند و تا می توانند آن را معتبر جلوه می دهند. دوستتان یک لینک معرفی برای شما ارسال می کند و می گوید با ثبت نام و نصب این نرم افزار می توانید با گوشی یا رایانه معمولی خود ارز دیجیتال استخراج کنید.و آن ها می توانند این اطلاعات را برای کلاهبرداری های بعدی استفاده کنندحتی ممکن است یک بدافزار روی گوشی یا رایانه شما نصب شود.

شیوهٔ کار طرح‌های پامپ و دامپ

پامپ و دامپ معمولا در بازارهایی با عمق کم اتفاق می‌افتد ارزش بازار ارزهای دیجیتال در مقایسه با سایر بازارهای مالی جهانی، ارزش بازاری بسیار پایینی دارد مثلا در بازار ارزهای دیجیتال، قیمت توکنی که کمتر از 1 سنت باشد در مقایسه با توکنی که قیمت آن 20 دلار می‌باشد، بیشتر در معرض پامپ و دامپ قرار دارد.
•این کلاهبرداران شروع به تبلیغات بسیار اغواکننده و گول‌زننده‌ گسترده بر روی دارایی خود می‌کنند.
•افراد ناآگاه، به امید سود نجومی وارد بازار می‌شوند اقدام به خرید دارایی می‌کنند.
•باعث افزایش تقاضا در بازار در نتیجه افزایش قیمت دارایی میشود.
•چون فروشنده‌ای در بازار نیست، قیمت افزایش می‌یابد. اصطلاحا قیمت پامپ می‌شود.
•زمانی که قیمت به اندازه کافی بالا رفت به یکباره تمام دارایی خود را به فروش می‌رسانند.
•باعث افزایش ناگهانی عرضه در بازار شده و قیمت کاهش شدیدی پیدا می‌کند.
این ریزش شدید قیمت، دامپ قیمتی گفته می‌شود.

سخن آخر

قبل از هر چیز از خود بپرسید که چرا قرار است چنین سودی به شما پرداخت شود، در حالی که یک فرد باهوش که می‌شناسید، برای کسب درآمد از شرکت خود به آب‌وآتش می‌زند؟ چرا بقیه به سراغ این کار نرفته‌اند؟

کپی لینک
نظرت رو اینجا برامون کامنت بزار

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
معرفی mobox| اول کسب درآمد، سپس بازی

عموم شرکت های سازنده ی بازی سال ها به ساخت و عرضه ی بازی مشغول بودند …

وب 3 چیست؟ پرده ای از تکامل اینترنت

اینترنت از زمان پیدایش خود تغییرات زیادی را به خود دیده است. از چت اینترنتی (IRC) گرفته …

آلفرد کلی آینده خوبی برای ارز های دیجیتال در دوران کرونا پیش بینی می کند

آلفرد کلی مدیر شرمت ویزا تخمین می زند که 18 تریلیون دلار هنوز با استفاده از پول نقد و چک هزینه می شود …

مهاجرت پلتفرم های NFT به لایه دوم اتریوم

همزمان با معرفی پیاپی پلتفرم های لایه دومی رمزارزها برای حل مشکل ترافیک و کندی لایه اول اتریوم …

زمزمه‌ی جدایی بیت کوین(Bitcoin) از ارز رمزنگاری شده (CRYPTO) دروغ یا واقعیت؟

بیت کوین اکنون دیگر آماده‌ی به چالش کشیدن سیستم پولی جهان است و همین امر تفاوت …

بازی های مبتنی بر رمزنگاری(Crypto-Gaming)  در راه صعود به آینده

بازی های مبتنی بر رمزنگاری چیزی فراتر از این است که به افراد فرصت بدهد تا در حین بازی کردن پول …